Kullanıcı Adı: 
Şifre:   
Ana Sayfa Rss Forum Kurallari Giriş Üye Olun Arama

Etiketler: sirkeli,

Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sirkeli su
04-01-2010, 07:33 PM
RE: sirkeli su
detayhbr siz sirke yerine ne kullanmaya basladınız merak ettim? ben sirke yöntemini kullanıyorum ama kafese koyar koymaz 4 köseyi birden beceriyor sonra da o şekilde devam ediyor Smile temiz kalsın diye 2-3 günde bir genel kafes temizliği yapmam gerekiyor hatta bazen hergün bile yapmak zorunda kalıyorum
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

05-01-2010, 11:06 AM (Bu Mesaj 05-01-2010 11:06 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : detayhbr.)
Benim kullandığım şeyi hepiniz biliyorsunuzdur aslında. Marka vermeyeyim ama işte şu sirke yerine kullanılabilecek birşey çıktı yeni, sebze ve meyveleri çok güzel arındırıyormuş... sirkeyle yapılan temizlik işlerinde şöyle bir ters durum oluştu bende, belki sirke miktarını ayarlayamdığım içindir bilemiyorum. Eğer iyi kurutulmazsa, yani ıslak, kendi haline kurumaya bırakırsa, sirke bir şekilde temizlemeye çalıştığım yerde az miktarda da olsa kalıyor ve bir süre sonra cavia idrarından daha kötü bir koku oluşturuyor. Benimkiler kafeslerde yaşamıyor biliyorsunuz,3-4 ayrı gurup halinde serbest bir ortamda yaşadıkları için genelde idrar işini halletmek için karanlık yerleri ve köşeleri kullanıyorlar. Taban malzemesi olarak talaş kullanıyorum. Talaş kullanılabilecek en iyi taban malzemesi değil ama benim kullandığım malzemelerin içinde kolay kullanımı ve çabuk kuruması açısından en işlevsel olanı diyebilirim. 1-2 caviayı dışkı hariç tuvalet işine alıştırmakta problem çıkmaması lazım normal şartlarda ama bilemiyorum.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
25-01-2010, 08:37 AM
Merhaba, sirkeli su'yu bir yerde okumadan kafes temizliğinde kullanmaya başladım ve verim aldım diye bilirim ve kullanmaya da devam ediyorum. Tabi kurulamak ta gerekiyor. Kafesin içine köpekler için kullanılan tuvalet pedi kullanıyorum. Üstüne kedi taşı ve en üstüne de yeteri kadar talaş kullanıyorum. Böylece çok sık kafesi temizlemem gerekmiyor. Ayrıca koku konusu da bir ölçüye kadar halledilmiş oluyor. Yani eskiden 1 günde kokmaya başlıyorsalar bu yöntemle 3-4 gün oluyor.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

13-02-2010, 04:26 AM
bende sirkeli su kullanıyorum. ama sirke kokusunu sevmediğim için arkasından birde çilekli vücud jeliyle köpürterek yıkıyorum iyice durulayıp iyice kuruladıktan sonra hem hijyenik hemde (kısa süreliğine de olsa) çilek kokulu bi kafesim oluyo Smile

gp..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla: