Kullanıcı Adı: 
Şifre:   
Ana Sayfa Rss Forum Kurallari Giriş Üye Olun Arama

Etiketler: herkese, merhaba,

Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
herkese merhaba
08-03-2010, 07:49 PM
herkese merhaba
2 gun once sonunda bende bı guinea pig aldım 1 buçuk aylık turuncu-beyaz karışımı bısey ılk gun cok korkuyodu hiç yerınden kıpırdamadı bugün kendıne geldı bıraz kafesın demırlerının arkasından maydanoz falan uzattıgımda korka korka olsada gelıp yedı ve bu bıle buyuk bı basarı bence =) ama az once kafesı temızledım yıne bıraz durgunlaşıp ürkekleşti.. bana alışması ve kafesten cıkarıp bırlıkte zaman gecirmemiz ne kadar sürer ortalama yardım edermısınız?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

08-03-2010, 08:22 PM
RE: herkese merhaba
Öncelikle aramıza hoşgeldin betty1 Smile
işin aslı bu pigden pige değişiyor, aynı insanlar gibi her birinin yarı karakterleri var.. Kimi birkaç haftada alışırken kiminin tamamen alışması 6 ayı buluyor biggrin umarım seninki kısa sürede alışanlardan olur Wink
bana sorarsan bu şekilde devam et yani elinden maydonoz yedirmeye, bir zaman sonra kafesin içine elini, elinin üstüne de yemi koyup gelip yemesini bekleyebilirsin, bu arada da sürekli konus onunla senden zarar gelmeyeceğini anladığı vakit sesini duyduğu anda senin olduğun tarafa doğru koşacağından emin olabilirsin Wink
zaten senin ki henüz çok yeniymiş, ilk birkaç gün genelde çok ürkek geçer evdeki sesleri tanımaya çalışırlar, mesela şöyle örnek veriyim; benimki ilk günlerde babamın hapşırmasından acayip korkar, hemen yuvasına kaçardı ama artık bana mısın demiyor biggrin

işin aslı forumda bu konuda sabitlenmiş pek çok konu var eğer onları araştırırsan sana çok yararı olur, ben almadan hepsini okumuştum ve çok yararını gördüm..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
Tarafından teşekkür edilmiş: Sütlaç, Tarçın
08-03-2010, 08:46 PM
umarım kısa sürede alışır =) korkutmamak için kafesini açmıyorum hiç sadece bu tatlılıgı dışardan izlemekle yetiniyorum, kendımı tutmam cok zor oluyo ama yapıcak bısey yok benden daha da korkmasını ıstemıyorum =)

ozellıkle o cıkardıgı sesler bıtırıyo benı ya elımde olsa saatlerce durup ızlerım onu

çok hayran olunası yaratıklar süreklı onlar hakkında araştırma yapıyorum
umarım bana alışması fazla sürmez (:
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

08-03-2010, 09:10 PM
Umarım.. Smile

Bu alışma sürecinde sakın ha sakın onun korkmasına sebep olacak hiç bir şey yapmayın. Yanlışlıkla canını falan yakmayın. Yoksa alışması iyice uzar.

[Resim: mhq4xv.gif]
Puff wub Bitter

Ben siz olmadan ne yaparım? =(((
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
Wink Herkese merhaba love_hayvanlar 11 401 22-12-2009 09:01 PM
Son Mesaj: PeuGeoT

Forum Atla: